19:00

AIF BARRIKADEN

Referat: BK Vången - AIF BARRIKADEN

Startelva: (vi spelade den här gången med libero och 1-4-4-1) Linus - Danne - Govan, Henke, Martin N, Bagher - Christian, Junior, Jönsson, Rashad - Martin S

Avbytare var Nash som spelade hela 2:a halvlek som vänster yttermittfältare, Daniel Sosa som spelade sista 25 som innermittfältare och tränare Andy själv som inte spelade alls.

Vången tog hand om spelet meddetsamma och gjorde också 1-0 i den 11:e min efter att i samma minut redan tidigare haft 2 jättechanser, ett farligt skott med fin Linusräddning och en kanon i ribban.

Deras ledning blev, förvånande nog med tanke på inledningen på matchen, inte gammal . I den 14:e min slår Rashad från ganska långt håll en fint skruvad frispark som dimper ner precis ett par meter framför målvakten och som sedan den rört ett par-tre spelare slås in av Danne (Rashad får t.v. assisten men klagomål från någon som var senare på bollen i vårt lag kan ev. resultera i en ändring).

Vången fortsatte att dominera kraftigt resten av halvleken och hade många avslut men förvånansvärt få, ja egentligen inga, riktigt klara målchanser under denna period.

Vången som blev allt mer skärrade i slutet av första halvlek och på klassiskt Desmond-maner begärde att Linus skulle rusa allt vad han kunde och sparka ut bollen nästan innan den gått ut över kortlinjen (ni som var med kommer väl ihåg hur Des alltid började räkna sekunderna högt och tydligt så det hördes över hela arenan så fort vi låg under och motståndarmålvakten skulle sparka ut bollen) verkade än mer skärrade när de kom ut efter halvtidspausen och insåg att det som de räknat som en kassaskåpssäker seger riskerade att rinna dem ur händerna. Inte ens deras ledningsmål i den 51:a min verkade lugna nerverna riktigt trots ett fortsatt klart spelövertag.

Med lite tur kunde vi t.o.m. kvitterat i den 58:e min när en hög boll gick över deras målvakt för att landa framför en spelare från vardera laget vid bortre stolpen bara c:a 2 meter från mållinjen. Deras spelare kom precis före och slog ut bollen till hörna, med vad som från undertecknad persons position såg ut vara ytterst liten marginal - bara någon decimeter utanför stolpen. En i det läget extremt orättvis kvittering hade nog gjort Vången riktigt, riktigt skärrade och då hade det kanske, kanske kunnat räcka hela vägen till en poäng.

Mot slutet när Vången till skillnad från oss hade flera pigga spelare att sätta in blev övermakten lite väl stor. I den 72:a min sågade de sig mycket vackert igenom och gjorde det för dem förlösande 3-1-målet, några minuter senare var det ytterst nära ytterligare ett mål i baken när bollen gick fram och tillbaka ett antal gånger bara några meter från vår mållinje. Man hade därutöver rätt många hörnor och många avslut, dock utan att få ut så mycket av det.

Matchen avslutades sedan snöpligt för vår del när ett skott en bra bit utifrån efter hörna träffar en av våra spelare, ändrar riktning helt och går i en hög båge över en chanslös Linus bara sekunderna innan slutsignalen. Slutresultatet skrevs därför till 4-1.

Vår insats var, med tanke på hur flera av våra mest tongivande spelare saknades och att vi nätt och jämnt hade fullt lag mot sutet sedan först Bagher och sedan Govan skadat sig, otroligt bra. Matchen dominerades som sagt kraftigt av Vången vilket inte minst nedanstående statistik bekräftar men vi försvarade oss bra och samtliga utan undantag gjorde en bra insats och fr.a. en enorm kämpainsats, vilket med tanke på tabelläget är otroligt berömvärt. En stor eloge till hela laget för den fina inställningen!!

Statistik (våra siffror först) (kan ha missat ngt lite i regnet som gjorde det svårt att skriva): Hörnor 2-9
Skott på mål: 2-10   Skott utanför: 1-14